Skab oplevelser, ikke content.

Senere i dag skal Very tale om vores tilgang til content og video marketing til et event for studerende. I den forbindelse kigger vi på nogle af de nye tendenser inden for video content. I dette blogindlæg vil jeg derfor præsentere hvad vi tror på, bliver den næste store spiller inden for video marketing.

Deep engagement bliver det nye. Jeg ved ikke, om det har et officielt navn, om navnet er deep engagement eller om det overhovedet er defineret endnu, men af mangel på bedre, er det i hvert fald, hvad har valgt at kalde det.

Deep engagement er forsøget på i højere grad at involvere brugerne i et brands content. I dag måles involvering og engagement i likes, kommentarer og delinger, men lige om lidt, vil vi fokusere lige så meget på, om modtageren fysisk har involveret sig i indholdet.

360° video vil uden tvivl blive et af de områder, hvor content creators vil lægge deres energi og kræfter i 2016, og vi kommer til at se vildt mange spændende måder, hvorpå 360° video kan udfoldes.

Udover at være vildt blæret, så kræver 360° video, at brugeren selv manøvrerer rundt med enten musen eller telefonen, for at opleve hele indholdet af videoen. I stedet for passivt at kigge på videoen, skal man nu engagere sig på en anden måde, for at få det fulde udbytte. Det er det, vi kalder deep engagement – og det bliver det nye.

 

360° effekten giver brugeren mulighed for, at interagere med indholdet på et andet plan, hvilket skaber et dybere engagement og en følelse af i højere grad selv at være til stede i videoen.

Nogen der formår at bruge 360° videoer er RYOT. RYOT tager seerne med på en uddannende og oplysende tur til udsatte områder. Således skriver en syrisk flygtning i kommentarfeltet, til en video RYOT har lavet fra det krigsramte Aleppo i Syrien.

My name is Shahim and I am a 16 year-old from Syria. I fled the civil war about a year ago and am now in the the state of Maryland in America. I haven’t cried in a very long time, and this made me cry like I never cried ever in my life. The rooftop scene feels so familiar to me.. God bless Syria and I hope to return there and help rebuild as soon as it is safe for me to do so. Technology is just fantastic.

360° video kan og skal selvfølgelig også bruges i markedsføring. I understående eksempel er 360° video brugt af motorcykelfirmaet Royal Enfield. Produktet er visuelt ikke i fokus, men oplevelsen som motorcyklen kan give dig, er i stedet det der bliver prioriteret.

Hvis du vil høre mere om deep engagement, 360° eller video marketing generelt, så er du meget velkommen til at skrive til info@veryagency.com eller ringe på 35 35 81 81.

 

/Aleksander Handberg Wodschou