Instagram bliver bedre(?)

Ja, det visuelle sociale medie, som har bragt os mange flotte billeder af avokadomadder ændrer deres opbygning af feeded. Kort sagt går Instagram nu fra det kronologiske feed til at være baseret på en algoritme, som vi kender det fra Facebook.

The moments you care about first er overskriften på det blogindlæg, hvor Instagram offentliggjorde nyheden. Argumentet er, at vi som forbrugere misser 70% af de posts, vi abonnerer på.  Og der er altså stor risiko for, at du dermed overser de billeder, du rent faktisk ville holde mest af.

Og hvad betyder det så? Det betyder selvfølgelig, at Instagram forsøger at optimere deres produkt, så vi bruger mere tid på det. Sidstnævnte kommer annoncørerne til gode (og dermed selvfølgelig Instagram), da flere brugere vil være online i længere tid, og derfor kan nå at få mange flere reklamer i deres feed. Smart, ikk’?

Som digital er det her selvfølgelig en spændende nyhed, at Instagram bliver en endnu bedre annonceringsplatform, der vil målrette indholdet endnu bedre mod brugerne.

Som privatperson og hyppig Instagram bruger, synes jeg dog, at det er lidt synd, da jeg elsker det kronologiske feed. Dette gør nemlig, at jeg ved jeg ALDRIG misser et post, da jeg altid scroller hele vejen til hvor jeg nåede sidst.

Min frygt er også, at jeg som på Facebook, vil blive bombarderet med billeder at Yeezy sko, fordi algoritmen siger, at mine venner er tosset med det pjat, og at jeg derfor også bør være det.

Det bliver i hvert fald spændende at se, om Instagram, som annonceringsmedie, bliver endnu mere intelligent. Uanset hvad, tror jeg dog stadig på, at den vigtigste opgave ligger hos annoncørerne, der skal udvikle noget relevant indhold til den rigtige målgruppe.

/ Aleksander Handberg Wodschou